Monstret från Tidan / P31 Mule

Recept: Joacim Storm (Drinktippset på sociala medier)


Du behöver:

  • 4 cl vodka (kan även göras med gin)
  • 2 cl P31 Aperitivo Green
  • 2 cl limejuice
  • En halv lime, delad
  • Ginger Beer

 

Dela en halv lime på mitten och pressa i saften i glaset. Lägg sedan i de pressade klyftorna i glaset och fyll upp med is (krossad eller kuber). Häll i P31 och sprit, toppa med ginger beer. Rör om så det blandas och garnera med ett limehjul/ en klyfta.

Zombie Bird / Green Bird

Recept: Joacim Storm (Drinktippset på sociala medier)


Du behöver:

 

Skaka ingredienser och häll upp i glas över is. Garnera med ett par ananasblad.

Kermit Collins / P31 Collins

Recept: Joacim Storm (Drinktippset på sociala medier)


Du behöver:

 

Kan skakas eller byggas i glas.
Om du skakar: Toppa med sodavatten
Om du bygger i glas: Rör om efter att sodavattnet är tillsatt
Garnera drinken med ett citronskal.

Gröna Fizzen / P31 Hissen

Recept: Joacim Storm (Drinktippset på sociala medier)


Du behöver:

 

Lägg russinen i botten på ett glas och fyll upp med is. Tillsätt gin, P31 och toppa med Champis. Garnera med en limeklyfta, som kan pressas i om man önskar lite syra i drinken.

P31 Green Spritz

  •  Is
  • Två delar P31 Aperitivo Green
  • Tre delar Prosecco
  • En del sodavatten eller kolsyrat vatten
  • Några droppar lime
  • Lime, äppelskiva eller gurka och rosmarin till garnering

 

Drinken blandas direkt i glaset. Häll is, P31 Green Spritz, Prosecco, sodavatten eller kolsyrat vatten samt några droppar lime i ett glas. Garnera med lime, äppelskiva, eller gurka och rosmarin.

P31 Green Tonic

  • 3 cl P31 Aperitivo Green
  • 3 cl gin
  • Tonic att fylla upp med
  • Is
  • Vridet citron- eller limeskal till garnering

 

Fyll ett tumblerglas med is. Tillsätt P31 Aperitivo Green och gin. Fyll upp med tonic och garnera med vridet citron- eller limeskal.

P31 Negroni Green

  • 3 cl P31 Aperitivo Green
  • 3 cl gin
  • 3 cl Vermouth Superiore Bianco
  • Tonic
  • Is
  • Vridet citron- eller limeskal till garnering

 

Fyll glaset med is och häll i P31 Aperitivo Green, gin och vermouth. Fyll upp med tonic och garnera med vridet citron- eller limeskal.

P31 Martini Green

  • 2 cl P31 Aperitivo Green
  • 4 cl gin
  • 1 cl torr vermouth
  • Pressat citronskal
  • Is
  • Oliver till garnering

 

Häll P31 Aperitivo Green, vermouth, gin och is i ett mixerglas. Pressa citronskal i glaset och rör ordentligt. Servera drinken i ett kylt cocktailglas. Garnera med oliver.

P31 Vodka Martini Green

  • 2 cl P31 Aperitivo Green
  • 4 cl vodka
  • 1 cl torr vermouth
  • Is
  • Pressat citronskal
  • Vridet citron- eller limeskal till garnering

 

Häll P31 Aperitivo Green, torr vermouth, vodka och is i ett mixerglas. Pressa ett citronskal i glaset och rör om ordentligt. Servera i ett kylt cocktailglas och garnera med vridet citron- eller limeskal.

P31 Green Devil

  • 2 cl P31 Aperitivo Green
  • 4 cl vodka
  • En pressad lime
  • Ginger Beer att fylla upp med
  • Iskuber
  • Kuber av ingefära
  • Jordgubbar, röda vinbär och myntablad

 

Fyll ett kupat glas med iskuber, pressad lime, myntablad och ingefära. Tillsätt P31 Aperitivo Green och vodka och rör om ordentligt. Garnera med jordgubbar, röda vinbär och färska myntablad.

Grillspett med potatissallad

Recept: Nichlas Fransén

 

4 PORTIONER

 

POTATISSALLAD

  • 1 kg små potatisar
  • 1 äpple
  • 1 rödlök
  • 1 knippe persilja
  • 3 msk kapris
  • 4 st rädisor

 

Koka potatisen mjuk. Skölj den under kallt vatten och låt svalna.

Skär äpple och rädisor i mindre bitar. Skiva rödlöken tunt samt hacka persiljan.

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

 

VINÄGRETT

  • 5 msk olivolja eller rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap

 

Vispa ihop alla ingredienser.

 

CHIMICHURRISÅS

  • 1dl olivolja
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1/2 finhackad röd chili eller 1/2 msk chiliflakes
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1dl finhackad persilja
  • salt och peppar
  • eventuellt lite lime

 

Blanda alla ingredienser och låt stå kallt 10 minuter så smakerna kommer fram.

Pressa i lime för mer syra.

 

GRILLSPETT

  • 500 g kött, fisk, kyckling eller halloumi
  • 12 sparristoppar
  • 12 tomater
  • salt och peppar
  • valfri glaze

 

Lägg spetten i blöt cirka 15 minuter.

Trä sedan på valfritt protein samt sparris och tomater. Salta och peppra.

Grilla till önskad temperatur.

Under tiden du grillar kan du pensla spetten med valfri glaze.

Toppa till sist spetten med chimichurrisås.

 

VINTIPS!

 

Petit Enira 2019
Medelfylligt, fruktigt rödvin från Domaine Bessa Valley i Bulgarien. Doft med toner av körsbär, skogsbär och vanilj. Smaken är välbalanserad med mjuka tanniner och inslag av ek. Lång eftersmak med angenäma toner av mogen frukt. Passar utmärkt att dricka till grillspett och de flesta andra kött- och grillrätter men även fylliga pastarätter. Nr 71308, pris 179 kr i beställningssortimentet. Beställ HÄR!

 

La Stella Barbera d’Asti 2021
Fylligt, italiensk rödvin från Marco Bonfante som till 100 procent består av Barberadruvor. Intensiv doft med inslag av körsbär, mörka bär, örter och viol. Delikat, fruktig och frisk smak med lång finish. Passar fint till grillspett, kraftigare kötträtter på gris, nöt och vilt, men även risotto och pasta. Nr 76161, pris 191 kr i beställningssortimentet. Beställ HÄR!

 

Recept: Linda Fransén

 

4 PORTIONER

 

PAJ

  • 1 l jordgubbar
  • ½ dl sirap
  • 125 g smält smör
  • ½ dl vispgrädde (40 %)
  • 2 dl strösocker
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Sätt ugnen på 150 grader.

Skiva jordgubbarna och lägg dem i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Smält smöret, blanda ner sirap och grädde.

Rör ihop detta med de torra ingredienserna och häll smeten över jordgubbarna.

Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.

 

VANILJGLASS

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 5 msk vaniljsocker

 

Blanda grädden med den kondenserade mjölken i en skål, vispa ihop detta med socker och vaniljsocker tills det blir små mjuka toppar.

Häll glassmeten i en lufttät burk och ställ in i frysen cirka 6 timmar.

 

 

VINTIPS!

Chateau Dereszla Tokaji Aszú
Ädelsött vitt vin från Ungern med frisk doft av ekfat, honung, aprikos, ananas, apelsin och saffran. Smaken är fruktig och söt med inslag av fat, honung, apelsinmarmelad och mandelmassa. Passar fint att dricka till de flesta desserter, grönmögelost och paté. Nr 2901, pris 221 kr (500 ml) i Systembolagets fasta sortiment. Finns i de flesta Systembutiker. Aktuell årgång är 2017. Beställ HÄR!

Sallad Niçoise

Recept: Nichlas Fransén

 

4 PORTIONER

  • 1 romansallad
  • 400 färsk tonfisk eller tonfisk i olja
  • 400 g kokt färskpotatis
  • 4 kokta ägg
  • 8 sardellfiléer
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 300 g haricot verts
  • 1 dl oliver
  • 1 dl cocktailkapris
  • furikakekrydda eller sesamfrön

 

Rulla tonfisken i furikakekrydda eller sesamfrön och bryn den sedan i het panna cirka 1 minut på varje sida, låt kallna.

Koka potatisen mjuk och låt svalna. Koka äggen cirka 6 minuter så de får ett krämigt inre. Koka haricot verts cirka 2 minuter (de ska vara al dente) och spola dem sedan i kallt vatten.

Riv salladen i större bitar, dela tomaterna, skiva löken tunt, dela potatisen.

Lägg upp på tallrik eller fat och fördela potatis, oliver, kapris, tomater, sardeller och klyftat ägg över salladen samt lägg på tonfisken. Avsluta med att hälla på dressingen och toppa med lite hackad persilja.

 

DRESSING

  • 0,5 dl rapsolja + 0,5 dl olivolja, blandat
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar

 

Vispa samman senap, honung, rödvinsvinäger och finriven vitlök. Tillsätt raps- och olivolja i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

 

VINTIPS!

Rosalie Rosé 2021
Torrt, ekologiskt rosévin från Deidesheim. Görs på de blå druvorna Dornfelder och Regent och har en angenäm doft av röda bär, stor fruktighet med lång avslutning. Perfekt att dricka till sommarens sallader, skaldjur eller på egen hand. Servera vinet väl kylt, bäst blir det vid 6–8 grader. Nr 78406, pris 111 kr i beställningssortimentet. Beställ HÄR!

 

FM Riesling QbA 2022
Halvtorrt vitt vin från Deidesheim som från och med 2022 är ekocertifierat. Frisk, aromatisk doft med inslag av mandel, citrus och gröna äpplen. Smakrikt och välbalanserat med aromatiska toner. Utmärkt till sommarens sallader men även till fläskkött, pastarätter, sallad och skaldjur. Nr 5844, pris 119 kr i beställningssortimentet. Beställ HÄR!

 

 

Tomat- och parmesanfrittata

Recept: Nichlas Fransén

 

4 PORTIONER

  • 8 ägg
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förpackning mascarpone (250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 12 cocktailtomater, halverade
  • 1 röd lök, liten
  • 1 dl haricot verts
  • 1 dl parmesan, riven
  • salt och peppar

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Finhacka vitlök och skär rödlöken i grova bitar. Bryn löken mjuk i olivolja i en ugnstålig stekpanna med höga kanter.

Skär haricot verts i bitar och lägg i stekpannan.

Vispa upp ägg med hälften av mascarponen och finriven parmesan. Salta och peppra.

Häll ner äggsmeten i stekpannan och placera ut tomaterna.

Klicka på resterande mascarponekräm.

Riv över lite parmesan.

Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter tills frittatan är genomgräddad och fått fin färg.

 

VINTIPS!

Christina Orange 2022
Ekologiskt orangevin som görs på druvorna Chardonnay, Welschriesling och Sauvignon Blanc. Angenäm doft med toner av medelhavsörter, moget päron och melon. Smaken är frisk med krispig syra, mjuka tanniner och inslag av exotiska frukter och örter. Passar utmärkt till tomat- och parmesanfrittata och många vegetariska rätter. Nr 2756, pris 171 kr i Systemets fasta sortiment. Beställ HÄR!

 

 

Rödvinspasta

Recept: Nichlas Fransén
Rödvinspasta för 4 personer

 

  • 9 dl vatten
  • 5 dl rödvin (se vintips längre ned i receptet)
  • 400 g spagetti
  • 4 klyftor vitlök, tunt skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt och svartpeppar
  • Parmesan
 
Mät upp ca 6 cl rödvin och ställ undan.
 
Slå I vattnet och resten av rödvinet i en kastrull och låt det koka upp. Lägg i pastan och koka den al dente.
 
Slå av pastan när den har kokat klart, men spara ca 6 cl av pastavätskan.
 
Slå i olivolja i en stekpanna och stek vitlök och chiliflakes i ca 2 min.
 
Slå sedan i rödvinet samt pastavätskan och låt koka upp.
 
Lägg i pastan och rör runt.
 
Tillsätt lite smör och rör runt till det smält.
 
Nu är det klart att lägga upp! Smaka av med salt och svartpeppar. Riv över lite parmesan.
 

 

 

VINTIPS!

N Nero d’Avola Organic

Rött ekologiskt vin från Sicilien. Gjort på 100% Nero d’Avola. Intensiv doft av röd frukt och delikata lakritstoner. Smaken är rund, mjuk och välbalanserad. Använd vinet i matlagningen och drick det sedan till maten! Nr 59411, pris 127 kr i Systemets beställningssortiment.

 

 

 

 

 

 

 

Friterat tunnbröd med rökt hjortmousse

4 PORTIONER

  • 1dl crème fraîche
  • 100 g cream cheese (färskost)
  • 100 g rökt hjort eller annat rökt kött, rökt Bärta som vegetariskt alternativ
  • 1 msk färsk, riven pepparrot
  • 1 knippe kruspersilja
  • 1 paket mjukt tunnbröd

 

HJORTMOUSSE
Mixa hjortköttet i matberedaren tills det blir riktigt små bitar. Blanda sedan crème fraîche och cream cheese med det mixade hjortköttet. Smaka upp med pepparrot, salt och peppar sam hackad persilja. Låt stå i kylen minst 1 timma.

 

TUNNBRÖD
Slå olja i en stekpanna, cirka 3 mm djupt, och hetta upp till 160 grader. Skär bröden i valfri form och fritera dem cirka 20 sekunder på varje sida. Låt bröden rinna av på hushållspapper. Klara att serveras.

 

SERVERING
Placera tunnbröden på valfritt fat. Lägg på hjortköttsmixen och toppa med exempelvis lingon och gräslök eller kanske lite löjrom och dill.

 

VINTIPS!

Christina Orange 2022
Ekologiskt orangevin som görs på druvorna Chardonnay, Welschriesling och Sauvignon Blanc. Angenäm doft med toner av medelhavsörter, moget päron och melon. Smaken är frisk med krispig syra, mjuka tanniner och inslag av exotiska frukter och örter. Passar till hjortmousse på friterat knäcke men även julskinka och många vegetariska rätter. Nr 2756, pris 169 kr i Systemets fasta sortiment.

 

FM Riesling QbA 2022
Halvtorrt vitt vin från Deidesheim som från och med 2022 är ekocertifierat. Frisk, aromatisk doft med inslag av mandel, citrus och gröna äpplen. Smakrikt och välbalanserat med aromatiska toner. Utmärkt till hjortmousse på friterat knäcke men även till fläskkött, pastarätter, sallad och skaldjur. Nr 5844, pris 119 kr i beställningssortimentet.

4 PORTIONER

 

LÅNGBAKAD HJORTFILÉ

  • 600 g hjortytterfilé eller annat
  • passande kött, bakad rotselleri som vegetariskt alternativ
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör

 

Sätt på ugnen på 125 grader. Putsa och krydda hjortfilén och bryn den runt om. Sätt in i ugnen låt den bakas till innertemperaturen är 53 grader. Ta ut och låt vila cirka 10 minuter innan du skär upp.

 

JORDÄRTSKOCKSPURÉ

  • 1 dl grädde
  • 300 g jordärtskocka
  • 200 g potatis
  • 30 g smör
  • Salt

 

Skala potatis och jordärtskockor. Skär i mindre bitar och koka dem mjuka. Pressa dem, vispa i smör och grädde till en lätt och luftig puré. Smaka av med salt.

 

BLÅBÄRSCHUTNEY

  • 2,5 dl frysta blåbär
  • 100 g socker
  • 1 krm ingefära
  • 1 kanelstång
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 msk rödvinsvinäger

 

Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra cirka 20 minuter. Kyl ner och invänta servering. Det går utmärkt att spara chutney och använda den exempelvis till ostbrickan.

 

MURKELSÅS

  • 100 g förvällda murklor
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • ½ dl vitt vin eller sherry
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och vitpeppar

 

Hacka murklorna i mindre bitar och bryn dem med lök i smör i cirka 5 minuter. Häll i vinet och låt det koka in. Tillsätt grädde och låt koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

 

SERVERING
Lägg upp på tallrik som på bilden. Dekorera förslagsvis med lite färska lingon och granskott.

 

VINTIPS!

Sera Syrah Appasite Terre Sicilia 2021
Medelfylligt, ekologiskt rödvin. 30 procent av druvorna som ingår i vinet har fått torka några veckor enligt appassimentometoden. Resultatet är ett vin med intensiv, djup doft med toner av orientaliska kryddor och karamell. Välbalanserad, kryddig smak med angenäm syra, toner av mogna röda frukter och plommon. Passar fint att dricka till långbakad hjortfilé och många grillade kötträtter. Nr 59413, pris 145 kr i beställningssortimentet.

 

Prellenkirchen Carnuntum 2020
Mjukt och fruktigt rödvin från Weingut Netzl i Österrike. Angenäm doft med toner av tranbär och lätt kryddighet. Smaken är fruktig med toner av tranbär, fin örtighet och mjuka tanniner. Det passar utmärkt att dricka till långbakad hjortfilé och de flesta rätter med gris- och nötkött. Nr 54767, pris 239 kr i beställningssortimentet.

Recept: Kristine Wallin.
Kristine Wallin i Ugglum utanför Falköping är en av Sveriges främsta pralinmakare. Men hon skapar också eleganta bakverk och desserter på beställning. Till vardags arbetar hon som fysioterapeut och ergonom.

 

4 PORTIONER

 

CHOKLADMOUSSE

  • 1 gelatinblad
  • 300 g vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 25 g vatten
  • 60 g socker
  • 120 g mörk choklad, 60 % kakaohalt
  • 2 tsk konjak

 

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Vispa upp grädden lätt. Ställ kallt. Vispa på full hastighet upp äggula och ägg till skum. Koka upp vatten och socker till 118 grader. Häll under vispning ned sockerlagen i äggen i en tunn stråle. Vispa tills blandningen nått rumstemperatur. Värm upp konjaken. Smält gelatinbladet i vätskan och blanda i det i ägg- och sockersmeten. Smält chokladen i mikron till 55 grader. Rör om ofta så den inte bränns. Blanda ned chokladen i smeten. Vänd sist i grädden. Fördela i silikonformar och ställ i frysen minst två timmar. Eller fördela moussen i glas och ställ i kylen minst 2 timmar.

 

NYPONKOLA

  • 250 g grädde
  • 210 g ljus sirap
  • 150 g strösocker
  • 40 g malet nyponmjöl
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Några droppar citronsaft
  • 30 g smör
  • 1 krm salt

 

Mortla nyponmjölet fint. Blanda grädde, socker, sirap, nyponmjöl och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Koka kolasåsen under omrörning på medelhög temperatur till 109 grader (tar cirka 10 minuter). Rör i smör och salt. Blanda ordentligt och sila sedan eventuellt kolan för att få bort de större bitarna av nypon. Låt svalna till rumstemperatur innan servering.

 

ROSTADE PEKANNÖTTER

  • 100 g pekannötter
  • 30 g vatten
  • 75 g socker

 

Rosta pekannötterna i en torr varm stekpanna, cirka 4 minuter. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt nötterna och värm under omrörning tills de sockrar sig. Häll ut allt på bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka.

 

TUILLEKEX

  • 30 g äggvita
  • 20 g vetemjöl
  • 20 g nyponmjöl
  • 40 g florsocker
  • 30 g vispgrädde
  • 0,5 tsk rapsolja
  • En nypa salt

 

Blanda samman ingredienserna till en jämn smet. Dra med en palett ut ett tunt lager i en silikonform eller direkt på en silikonmatta. Baka av mitt i ugnen, 180 grader i 7–10 minuter. Lossa dem från formen när de fortfarande är varma och formbara. Pensla försiktigt med guldpulver när de har stelnat.

 

SERVERING
Servera i portionsglas eller lägg upp på tallrik som på bilden.

 

VINTIPS!

Chateau Dereszla Tokaji Aszú 5 Puttonyos 
Ädelsött vitt vin från Ungern med frisk doft av ekfat, honung, aprikos, ananas, apelsin och saffran. Smaken är fruktig och söt med inslag av fat, honung, apelsinmarmelad och mandelmassa. Passar fint att dricka till de flesta desserter, grönmögelost och paté. Nr 2901, pris 209 kr (500 ml) i Systembolagets fasta sortiment. Finns i de flesta Systembutiker. Aktuell årgång är 2017.

 

Champagne Haton Cuvée Rosé
Torr, ekologisk rosa champagne i absolut toppklass. Görs på druvorna Pinot Noir, Petit Menuier och Chardonnay. Lagrad minst tre år. Fruktig, välbalanserad doft och smak med inslag av smultron, generös avslutning. Passar fint att servera till chokladmousse med nyponkola men även till ostron, skaldjur och fisk och som apéritif. Nr 77621, pris 399 kr i beställningssortimentet.

Tuillekex

TUILLEKEX

  • 30 g äggvita
  • 20 g vetemjöl
  • 20 g nyponmjöl
  • 40 g florsocker
  • 30 g vispgrädde
  • 0,5 tsk rapsolja
  • En nypa salt

 

Blanda samman ingredienserna till en jämn smet. Dra med en palett ut ett tunt lager i en silikonform eller direkt på en silikonmatta. Baka av mitt i ugnen, 180 grader i 7–10 minuter. Lossa dem från formen när de fortfarande är varma och formbara. Pensla försiktigt med guldpulver när de har stelnat.

Receptet är framtaget av kocken och matinspiratören Wichudaporn Chaiyasaeng från Grästorp. År 2019 tävlade hon i Sveriges Mästerkock och kom på andra plats.

 

4 PORTIONER

  • 250 g laxfilé
  • 2 nypor salt
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk soja

 

FRITERAT RISPAPPER

  • 4 dl frityrolja
  • 4 ark rispapper (dela varje papper i 4 bitar)

 

GARNERING

  • 1 picklad rödlök (köp färdig eller gör egen)
  • 50 g rostad lök
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 1 liten påse småbladsmix
  • 1 dl aioli (köp eller gör egen)

 

1. Hetta upp oljan till 170–180 grader i en kastrull. Doppa ett rispapper åt gången, låt dem svälla och bli puffiga. Det tar inte mer än 5 sekunder. Lägg dem att droppa av på hushållspapper.

2. Skär laxen i små tärningar och lägg i en skål. Strö över salt, citronsaft och soja. Bland ihop med sked.

3. Lägg upp rispapperen på ett stort fat eller en bricka. Grunda med småbladsmix, fyll på med lax, rödlök och klicka ut en matsked aioli. Toppa med lite friterad lök och finhackad gräslök. Servera direkt!

 

 

 

VINTIPS!

 

FM Riesling QbA 2020
Halvtorrt vitt vin från Deidesheim. Blir ekologiskt när årgång 2022 kommer i juli. Frisk aromatisk doft med inslag av mandel, citrus och gröna äpplen. Smakrikt och välbalanserat med aromatiska toner. Passar fint att dricka till laxtacos, skaldjur, sallad, pastarätter och fläskkött. Nr 5844, pris 99 kr i beställningssortimentet.

Chateau Derezsla Furmint Dry 2021
Torrt vitt vin med frisk doft av tropiska frukter, frisk och fräsch smak med angenäma mineraltoner. Består till 100 procent av Furmintdruvor. Utmärkt att dricka till laxtacos och andra fisk- och skaldjursrätter, sallader, bufférätter samt som apéritif. Nr 73500, pris 119 kr i beställningssortimentet.

Visa fler