Receptet kommer från Scan.
Till 4 portioner behöver du:
- 500 g högrevsfärs
- 1 pkt tärnat bacon (140 g)
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Vinägrett
- ½ dl olivolja
- ½ dl balsamvinäger
- 2 msk strimlad basilika
Caprese
- 4 plommontomater, skivade
- 125 g mozzarella, skivad
- 1 rödlök, tunt skivad
- 1 gul lök, tunt skivad
Till servering
- Hamburger- eller pitabröd
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med en nypa strösocker, salt och peppar.
Blanda tomater, mozzarella och lök i en påse eller bunke. Vänd ner vinägretten. Låt dra i 30 minuter.
Blanda färs, bacon, olja, salt och peppar i en bunke. Forma färsen till burgare. Grilla dem på en medelvarm grill cirka 5 minuter på varje sida.
Fyll hamburger- eller pitabröden med caprese och baconburgare.