4 PORTIONER
- 250 g färsk broccoli
- 250 g frysta sojabönor
- 2 ägg
- 3 msk Maizena majsstärkelse
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 150 g fetaost
- 2 msk olivolja
SÅS
- 2 dl matyoghurt
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 krm salt
- 1 krm nymald svartpeppar
SALLAD
- 250 g färsk broccoli
- 100 g gemsallad
- 1 burk stora gröna oliver (200 g)
- 1 msk olivolja
- 1 krm nymald svartpeppar
- 1/2 kruka dill
TILLBEHÖR
- nybakat surdegsbröd
SÅS: Blanda yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen tills det är dags för servering.
SALLAD: Ansa och hyvla broccolin tunt på mandolin. Lossa bladen från salladen. Låt oliverna rinna av. Blanda broccoli, sallad och oliver med olja och peppar. Repa över dillen.
BIFFAR: Skär broccolin i mindre bitar. Tina upp sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Mixa broccoli och bönor i matberedare. Tillsätt ägg och majsstärkelse och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den med grönsakssmeten.
Forma smeten till små biffar, gärna med ett matskedsmått. Stek dem i olja cirka 3 minuter på varje sida.
Servera biffarna direkt med sallad, sås och bröd.