Till 4 portioner
Köp tio färdiga korvar eller gör dem själv:
Merguez
- 800 g hackat eller grovmalet lammkött
- 150 g ister
- 1 tsk grovt salt
- 1 tsk nymald vitpeppar
- 1 tsk stötta fänkålsfrön
- 1 tsk harissa
- ½ tsk cayennepeppar
- 1 tsk sött paprikapulver
- 4 klyftor vitlök, hackade svinfjälster
Choucroute
- 1 burk choucroute (surkål)
- 2–3 dl kycklingbuljong
- 100 g varmrökt sidfläsk
- 4 enbär, krossade
- 2 torkade lagerblad
- 2 nejlikor, krossade
Merguez: Blanda alla ingredienser och stoppa sedan i svinfjälster. Häng korvarna luftigt i 24 timmar. Picka skinnet med en tandpetare och grilla dem sedan. Servera tillsammans med choucroute (franska namnet på surkål).
Choucroute: Choucroute finns att köpa färdig i de flesta livsmedelsbutiker. Det finns ingen anledning att göra egen choucroute. Vad man däremot bör göra med köpt choucroute/surkål är att koka om den med fläsk, kryddor och buljong. Sila choucrouten i durkslag och lägg i en kastrull. Tillsätt buljong, fläsk och kryddor och koka utan lock tills buljongen kokat in i choucrouten. Smaka av med salt och peppar. Servera med stark, grovkornig senap och grillad färsk lök.