Till 4 portioner

Köp tio färdiga korvar eller gör dem själv:


Merguez

  • 800 g hackat eller grovmalet lammkött
  • 150 g ister
  • 1 tsk grovt salt
  • 1 tsk nymald vitpeppar
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 1 tsk harissa
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk sött paprikapulver
  • 4 klyftor vitlök, hackade svinfjälster

 

Choucroute

  • 1 burk choucroute (surkål)
  • 2–3 dl kycklingbuljong
  • 100 g varmrökt sidfläsk
  • 4 enbär, krossade
  • 2 torkade lagerblad
  • 2 nejlikor, krossade

 

Merguez: Blanda alla ingredienser och stoppa sedan i svinfjälster. Häng korvarna luftigt i 24 timmar. Picka skinnet med en tandpetare och grilla dem sedan. Servera tillsammans med choucroute (franska namnet på surkål).

Choucroute: Choucroute finns att köpa färdig i de flesta livsmedelsbutiker. Det finns ingen anledning att göra egen choucroute. Vad man däremot bör göra med köpt choucroute/surkål är att koka om den med fläsk, kryddor och buljong. Sila choucrouten i durkslag och lägg i en kastrull. Tillsätt buljong, fläsk och kryddor och koka utan lock tills buljongen kokat in i choucrouten. Smaka av med salt och peppar. Servera med stark, grovkornig senap och grillad färsk lök.