Till 4 portioner

  • ca 700 g flankstek
  • salt
  • rapsolja

 

Chimichurri

  • ca 1 dl färska myntablad
  • ca dl färska oreganoblad
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl oliv- eller rapsolja

 

Peperonata

  • 1 kg röd och gul paprika
  • 2 schalottenlökar, skalade och finhackade
  • knappt 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger salt och nymald
  • svartpeppar

 

Tänd grillen i god tid före grillning och invänta en het, röd glödbädd. Salta flanksteken och pensla med olja innan den grillas cirka 1 minut på varje sida. Tag av och låt vila ett par minuter. Skär upp i bitar och ringla rikligt med chimichurri över. Servera med peperonata och krispiga salladsblad till ett gott vin.

Chimichurri: Mixa allt utom oljan. Tillsätt oljan och rör om. Smaka av och kyl väl.

Peperonata: Dela paprikorna i halvor, skrapa ut kärnhusen och skålla halvorna i kokande vatten. Låt svalna, dra av skalet och strimla paprikorna i ett par centimeter breda skivor. Fräs löken i oljan så den blir genomskinlig men inte får färg. Lägg i paprikan och låt puttra sakta 5 minuter. Tillsätt vinägern, salta och peppra. Låt svalna före servering.