Till 4 portioner
- 500 g norsk laxflié
- 2 msk tomat, soltorkad
- 3 msk oliver, svart
- 2 msk kapris
- 2 msk schalottenlök
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk persilja
- 1 st citron
- 6 dl babyspenat
- 1 dl parmesanost
- 1 st rödlök
- olivolja
- balsamvinäger
- salt
- peppar
Skär upp laxen i små tärningar. Blanda samman laxbitarna med finhackade soltorkade tomater, oliver, lök, kapris, citronsaft, dijonsenap och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Det skall smaka mycket!
Forma till 2 cm tjocka biffar och grilla ca 1-2 minuter på varje sida på het grill.
Servera med en sallad på sköljd spenat, skivad rödlök och parmesanost. Dressa salladen lätt med olivolja och balsamvinäger.