4 PORTIONER

  • 16 havskräftor
  • 50 g smör
  • 1 vitlöklyfta, pressad
  • 1 lime (zest och juice)
  • 2 msk gräslök(eller annan ört)
  • salt och peppar

 

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vitlök, gräslök, limezest och juice. Smaka av med salt och peppar.

Dela havskräftorna på längden och pensla dem med det smälta smöret. Grilla sedan kräftorna med köttet nedåt i cirka 2 minuter. Vänd och grilla dem också cirka 2 minuter med skalet nedåt. Pensla sedan köttet ännu en gång med smöret. Servera direkt med aioli och en bit bröd.

 

LIMEAIOLI

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl neutral olja
  • 1 limezest (samt juice
  • 1–2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt

Vispa samman äggulor, dijonsenap, limezest och limejuice. Tillsätt oljan lite i taget tills du får en lagom tjock konsistens. Blanda slutligen i vitlök och smaka av med salt.

 

I GLASET

Rosalie Rosé 2020. Ekologisk, torr rosé från Winzerverein Deidesheim i Tyskland. Vinet, som görs på druvorna Dornfelder och Regent, har en fin doft av röda bär, stor fruktighet med lång avslutning. Utmärkt som apéritif, till sommarens fräscha sallader, skaldjur eller på egen hand. Nr 78406, pris 109 kr i beställningssortimentet. Du beställer vinet HÄR!

 

 

 

 

 

Domaine des Féraud Cuvée Prestige 2018. Ekologiskt, torrt, fruktigt och smakrikt vin från Provence, rosévinets hembygd. Elegant blommig doft med inslag av hallon och rosor. Smaken är fyllig med toner av persika och hallon. Servera det till fisk, kyckling, bufférätter och ostar samt som apéritif och sällskapsvin. Nr 71251, pris 99 kr (REA från 1 juni). Du beställer vinet HÄR!