Receptet ger 4 stycken tapas
GUBBRÖRA
- 4 st kalla, hårdkokta ägg (hackade)
- 4 msk majonnäs
- 10 st små, strimlade kokta mandelpotatisar (kalla)
- 100 g finhackade ansjovisfiléer
- 1 msk finskuren gräslök
- 2 msk finskuren purjolök
- 2 tsk finhackad dill
- 1 msk finriven pepparrot
- ½ dl crème fraiche
- 1–2 msk spad från ansjovisfiléerna
- 2 krm grovmalen svartpeppar
Blanda alla ingredienser. Gubbröra kan serveras kall som varm. Om du vill ha en varm röra – byt ut majonnäsen mot 2 stycken råa äggulor.
SMÖRAD ÄGGULA
- 4 st hårdkokta äggulor
- 5 msk mjukt normalsaltat smör
- 2 tsk ansjovisspad
Blanda ingredienserna till en len smet.
SNAPSREKOMMENDATION – ANNEBERGS KORNBRÄNVIN
Det klassiska kornbrännvinet med sin subtila ton av honung passar fint tillsammans med äggen, löken och ansjovisen i gubbröra. Annebergs Kornbränvin ingår i En Back Snaps Röda Backen (nr 141, 299 kr), men säljs också i 500 ml-flaska i Systembolagets beställningssortiment (nr 80138, 259 kr). Beställ enklast här.