Hallon- och citronmacarons

25 STYCKEN

  • 300 g mandelmjöl (eller skållade och malda mandlar)
  • 8 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 8 dl florsocker
  • 1 krm röd eller gul karamellfärg

 

SMÖRKRÄM

  • 250 g rumstemperarat smör
  • 3,5 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1 droppe karamellfärg (röd, gul)
  • saft från 1 citron eller ½ dl hallonpuré

 

Sätt ugnen på 150 grader. Sikta mandelmjöl och florsocker för att få bort alla klumpar. Börja vispa äggvitorna på låg hastighet tills det börjar bildas ett skum, tillsätt då lite socker i taget. Öka hastigheten och vispa tills du får ett fast skum som bildar toppar.

Vänd försiktigt ner florsocker och mandelmjöl, tillsätt karamellfärgen.

Spritsa ut cirka 50 kakor på en bakpappersklädd plåt. Knacka under plåten så att luftbubblorna försvinner. Låt stå i rumstemperatur cirka 1,5 timme så de torkar på ovansidan. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 minuter.

 

SMÖRKRÄM
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker tills det blir vitt och luftigt. Därefter vispar du i en äggula i taget. Tillsätt karamellfärg samt citronsaft eller hallonpurén. Spritsa ut på hälften av kakorna, sätt ihop dem och njut av himmelskt goda kakor!

 

I GLASET

Champagne Haton Cuvée Rosé. Torr, ekologisk rosa champagne i toppklass. Lagrad minst tre år. Fruktig, balanserad doft och smak med inslag av smultron, generös avslutning. Passar fint till ostron, skaldjur och fisk, till desserter och som apéritif. Nr 77621, pris 309 kr i beställningssortimentet. Du beställer vinet HÄR!