Till två stora kakor eller flera små behöver du:

  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver 

 

Frosting

  • 250 g mascarpone
  • 125 g florsocker

 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken, rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver väl och vänd ner i smeten. Häll i smeten i bakpapperklädd plåt eller i smorda formar.

Baka i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter. Låt svalna på galler.

Ringla likören över kakan. Rör mascarpone och florsocker till en slät kräm och spritsa eller bred på kakan. Vill du ha en rinnigare kräm att ringla över, tillsätt lite vatten.

Servera kakan tillsammans med Äpple & Kanel-drycken.