Kavring med laxmousse

Receptet är framtaget av Nichlas Fransén

4 PORTIONER

  • 250 g varmrökt lax
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 400 g philadelphiaost
  • salt och peppar
  • eventuellt lite pepparrot
  • 4 skivor kavring
  • 40 g löjrom eller tångkaviar
  • lime
  • dill

 

Blanda alla ingredienser förutom löjromen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite pepparrot. Låt stå kallt ungefär 1 timme. Skär till bröden till valfri form, lägg på laxmoussen och toppa med löjrom eller tångkaviar. Avsluta med att lägga på en klyfta lime.

 

I GLASET

Staile Uisge The Drum Single Highland Malt
Finessrik doft med inslag av frukt, malt och torv. Mild och rund smak med fruktig finish. Nr 86666, pris 299 kr. Läs mer och beställ.


Kallfelz Sensus Riesling Hochgewächs trocken
Torrt vitt vin som görs på Rieslingdruvor från de högsta och brantaste odlingarna i Mosel. Producenten Weingut Kallfelz är en av de främsta i regionen. Vinet är friskt och fruktigt med toner av tropiska frukter. Fin balans mellan restsötma och syra. Nr 70099, pris 167 kr. Läs mer och beställ.