Till 4 portioner behöver du:
- Lammstek, minst 1 kg
- 4 plommontomater
- 4 knippe morötter
- 2 paprikor
- 0,5 kg mjölig potatis
- 100 g smör
- 1 dl grädde
- 250 g fetaost
- 1 knippe mynta
- Olivolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
Bryn lammsteken i panna på alla sidor. Sätt ugnen på 70 grader och ställ in steken i cirka 2 timmar. Kontrollera att den är lagom rosa inuti. Glöm inte att låta köttet vila i rumstemperatur innan servering, gärna 10 minuter. Grilla plommontomater, morot och paprika. Blanda fetaost med olivolja och finhackad mynta. Koka potatisen tills den är färdig och låt den ånga av ordentligt. Gör puré med potatispress eller potatisstomp, mixa med varmt smör och grädde. Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp köttet efter att det fått vila i rumstemperatur. Arrangera med mynta och fetaostblandningen. Salta och peppra vid behov. Potatispurén serveras vid sidan om och kan användas som dipp.
I GLASET
Chateau d’Eternes Saumur Rouge 2016. fylligt, fruktigt och smakrikt rödvin från Loire. Fruktig doft med inslag av svarta vinbär, skogshallon, muskot, färska örter och blåbär. Smaken är fruktigt ungdomlig med inslag av svarta vinbär, skogshallon, muskot, blåbär och lingon, nummer 2273, pris 119 kronor. BESTÄLL HÄR.
Ivory & Burt Red Blend 2018. Rött fylligt vin från Kalifornien med angenäm doft och smak av mogna mörka bär och inslag av kryddiga fattoner. Nr 2497, pris 149 kronor. BESTÄLL HÄR.
Mantra Pinot Noir 2017. Medelfylligt, mustigt rödvin från Argentina. Nyanserad doft med inslag av fat, körsbär, jordgubbar, choklad och örter. Smaken är kryddig med inslag av fat, skogshallon, körsbär, kanel och örter. Nummer 2668, pris 159 kronor. BESTÄLL HÄR.