Receptet kommer från Norsk Fisk.
Till 4 portioner behöver du:
- 400 g laxfilé utan skinn och ben
- 4 tunnbröd, mjuka
- 16 potatisar
- 2 gröna äpplen
- 2 rödlökar
- ½ pepparrot
- Salt
- Peppar
Börja med att smöra ett tunnbröd och lägg på ett lager med tunt skivat äpple, skär potatis i tunna skivor och lägg på äpplet.
Skär laxen i bitar, cirka 2 cm breda och lika långa som bröden. Lägg laxen på potatisen och äpplet. Riv pepparroten med ett rivjärn på fina sidan. Skala och strimla rödlökarna fint, toppa laxen med rödlöken och pepparroten.
Krydda med salt och peppar och rulla ihop. Rulla sedan in tunnbrödet i oljat aluminiumfolie och lägg på grillen.
Grilla cirka 7–8 minuter på varje sida. Tag bort aluminiumfoliet och ät direkt.