Till 4 portioner
- 400 g pasta, penne
Caponata
- 1 stor aubergine, skuren i tärningar
- 1 gul lök, skuren i tärningar
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- ½ röd chili, tunt skivad
- 1 röd paprika, urkärnad och skuren i tärningar
- 1 dl olivolja
- 200 g blandade
- små tomater, delade
- 1 msk kapris
- lite torkad oregano
- 2 dl vatten
- 1 msk sherryvinäger
- 1 dl gröna oliver
- salt och svartpeppar
- hackad persilja
Till servering
- finriven pecorinoost
Koka pastan enligt anvisningarna som finns på paketet.
Stek aubergine, lök, vitlök, chili och paprika länge på medelvärme i olivolja i en vid kastrull eller stekpanna. Lägg i tomater, kapris och oregano och fortsätt steka. Rör regelbundet. Häll i vatten, vinäger och oliver. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Blanda med nykokt pasta, persilja och strö över pecorinoost.