PERSILJERAD RÖKT SKINKMOUSSE

  • 500 g finhackad eller mixad rökt skinka
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt, grovmalen svartpeppar

 

Blanda finhackad skinka, hackad lök, finhackad persilja med majonnäs och crème fraiche till en formbar smet. Var försiktig så att inte smeten blir för tunn.

 

GURKSÅS

  • ½ urkärnad slanggurka
  • 1 cm urkärnad grön jalapeno
  • ½ skalad vitlöksklyfta
  • ½ dl crème fraiche
  • salt

 

Mixa gurka, jalapeno och vitlök. Tillsätt crème fraiche och salta.

 

SNAPSREKOMMENDATION – BÄSTERGÖKEN

Snapsen är smaksatt med kanel och ingefära vilket passar utmärkt den rökiga skinkmoussen. Bästergöken finns i beställningssortimentet. Snapsen ingår i En Back Snaps Svarta Backen (nr 85808, 299 kr) och säljs även i 500 ml-flaska (nr 87024, 259 kr).