Praliner med smak av Äpple & Kanel

EN SATS PRALINER (cirka 40-50 stycken)

  • 200 g vispgrädde
  • 20 g glukos
  • 1 tsk malen kanel
  • 100 ml Äpple & Kanel
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 500 g mjölkchoklad, hackad
  • Ca 500 g valfri choklad, hackad (till doppning av pralinerna)

 

Koka upp grädde och glukos. Häll den varma gräddblandningen över den hackade chokladen och rör om tills det blivit en fin, glansig massa.
Rör ned smöret, små bitar i taget, i chokladmassan. Mät med sockertermometer så massan håller cirka 35 grader när du rör i smöret. Tillsätt kanel och Äpple & Kanel-dryck. Rör om så chokladmassan går ihop fint.

Häll upp chokladmassan i en bakplåtsklädd form, cirka 30 x 20 cm. Låt stelna cirka 24 timmar i sval rumstemperatur.

Skär upp den stelnade chokladmassan i bitar, storlek cirka 3 x 3 cm. Smält valfri choklad (mjölkchoklad eller mörk choklad) i en plastbunke i mikro eller över vattenbad. Var noga med att det inte kommer något vatten eller ånga i den smälta chokladen.

Doppa de skurna bitarna i den smälta chokladen så de täcks helt. Använd gaffel för att doppa. Lägg upp de doppade pralinerna på finmaskigt galler eller bakplåtspapper. Låt chokladen stelna i sval rumstemperatur, gärna över natt.

Tack vare alkoholen har pralinerna god hållbarhet, cirka 1 månad.