Till 4 portioner behöver du:

 

  • 6 dl kantareller
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 200 g färskost med pepparrot
  • 1 hg rökt renstek, strimlad
  • 1 dl hjortron
  • 1 dl långlagrad prästost, riven
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 2 sticklökar, strimlade
  • Salt och peppar smör att steka i
  • 4 tortillabröd

 

Stek kantareller, lök och vitlök i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg färskost i en bunke och blanda ner renstek, hjortron och prästost. Tillsätt rosépeppar och sticklök och smaka av med salt och peppar. Blanda ner de stekta kantarellerna och fördela fyllningen på tortillabröden. Bred ut blandningen på halva tortillan och vik andra halvan över. Stek bröden i lite olja i stekpanna på låg temperatur. Dela dem med en vass kniv och garnera med körvel och några extra hjortron.