Till 4 portioner behöver du:
- 400 g viltfångad scampi
- ½ msk röd currypasta
- 1 msk neutral olja, till exempel rapsolja
- 2 salladslökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 burk kokosmjölk, ej light
- 2 limeblad
- ½ dl fisksås
- ½ ask körsbärstomater
- 1–2 tsk råsocker
- 1 kruka färsk koriander
Fräs currypasta med lite olja i tjockbottnad gryta. Strimla salladslök, skiva vitlök fint och låt det fräsa med i grytan någon minut. Häll på fond och kokosmjölk samt limeblad. Låt det koka ihop i cirka 4–5 minuter. Smaksätt med fisksås. Dela tomaterna och lägg i dem och scampin i grytan. Låt sjuda några minuter tills räkorna är rosa och genomkokta. Smaka av med socker och tillsätt koriandern. Servera som soppa eller med basmatiris.