Scampi i kokosmjölk med grön curry

Till 4 portioner behöver du:

  • 400 g viltfångad scampi
  • ½ msk röd currypasta
  • 1 msk neutral olja, till exempel rapsolja
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk, ej light
  • 2 limeblad
  • ½ dl fisksås
  • ½ ask körsbärstomater
  • 1–2 tsk råsocker
  • 1 kruka färsk koriander

 

Fräs currypasta med lite olja i tjockbottnad gryta. Strimla salladslök, skiva vitlök fint och låt det fräsa med i grytan någon minut. Häll på fond och kokosmjölk samt limeblad. Låt det koka ihop i cirka 4–5 minuter. Smaksätt med fisksås. Dela tomaterna och lägg i dem och scampin i grytan. Låt sjuda några minuter tills räkorna är rosa och genomkokta. Smaka av med socker och tillsätt koriandern. Servera som soppa eller med basmatiris.