Senapskyckling med bacon

Till 4-6 portioner

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk timjan
  • 1 gul lök
  • 5 stjälkar selleri
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 100 g baconbitar
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 9 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl crème fraîche
  • några kvistar slätbladig persilja
  • salt och peppar

 

Krydda lårfiléerna runt om med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan. Hacka löken och skiva selleri, morot och palsternackor.

Stek lök och bacon i smöret på låg värme tills det får fin färg, cirka fem minuter. Rör i resten av grönsakerna och låt dem steka med ett par minuter. Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt vattnet i omgångar under omrörning och smula sedan i buljongen. Låt grytan koka upp, rör hela tiden. Lägg i kycklingen och låt allt sjuda under lock i 25 minuter.

Rör i senap och crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera, gärna med ett gott bröd därtill.

 

Vinförslag: Château d’Eternes Saumur Rouge och Castillo de Alicante.