Till 4-6 portioner
- 700 g kycklinglårfilé
- 1 tsk timjan
- 1 gul lök
- 5 stjälkar selleri
- 3 morötter
- 3 palsternackor
- 100 g baconbitar
- 50 g smör
- 1 msk vetemjöl
- 9 dl vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 2 msk fransk senap
- 1 dl crème fraîche
- några kvistar slätbladig persilja
- salt och peppar
Krydda lårfiléerna runt om med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan. Hacka löken och skiva selleri, morot och palsternackor.
Stek lök och bacon i smöret på låg värme tills det får fin färg, cirka fem minuter. Rör i resten av grönsakerna och låt dem steka med ett par minuter. Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt vattnet i omgångar under omrörning och smula sedan i buljongen. Låt grytan koka upp, rör hela tiden. Lägg i kycklingen och låt allt sjuda under lock i 25 minuter.
Rör i senap och crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera, gärna med ett gott bröd därtill.
Vinförslag: Château d’Eternes Saumur Rouge och Castillo de Alicante.