Spansk gryta

Till 4 portioner behöver du:

  • 500 gram strimlad grisbog
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk tomatketchup
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 msk köttfond
  • 3 dl hela konserverade tomater
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 skivad apelsin
  • 12 svarta oliver
  • 250 gram pasta penne

 

Fräs löken i olja. Tillsätt kryddor, vitlök, tomatpuré, ketchup, sambal oelek och fond. Häll i tomater och apelsinjuice. Koka upp. Lägg i köttet i omgångar så att grytan kokar hela tiden. Låt den sedan sjuda under lock cirka tio minuter. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Garnera med apelsinskivor och svarta oliver. Servera med kokt pasta.