Tomat- och parmesanfrittata

Recept: Nichlas Fransén

 

4 PORTIONER

  • 8 ägg
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förpackning mascarpone (250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 12 cocktailtomater, halverade
  • 1 röd lök, liten
  • 1 dl haricot verts
  • 1 dl parmesan, riven
  • salt och peppar

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Finhacka vitlök och skär rödlöken i grova bitar. Bryn löken mjuk i olivolja i en ugnstålig stekpanna med höga kanter.

Skär haricot verts i bitar och lägg i stekpannan.

Vispa upp ägg med hälften av mascarponen och finriven parmesan. Salta och peppra.

Häll ner äggsmeten i stekpannan och placera ut tomaterna.

Klicka på resterande mascarponekräm.

Riv över lite parmesan.

Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter tills frittatan är genomgräddad och fått fin färg.

 

VINTIPS!

Christina Orange 2022
Ekologiskt orangevin som görs på druvorna Chardonnay, Welschriesling och Sauvignon Blanc. Angenäm doft med toner av medelhavsörter, moget päron och melon. Smaken är frisk med krispig syra, mjuka tanniner och inslag av exotiska frukter och örter. Passar utmärkt till tomat- och parmesanfrittata och många vegetariska rätter. Nr 2756, pris 171 kr i Systemets fasta sortiment. Beställ HÄR!