Till 4 portioner

  • 400 g pasta, tortiglioni
  • 400 g grytbitar av kalv
  • 4 msk god olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 4 dl tomatsås för pasta
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk grovhackad oliv- och kapristapenade
  • salt och peppar

 

Bryn kalvbitarna i olivolja på hög värme. Lägg i vitlök och lök och bryn i ytterligare någon minut. Häll i vitt vin, vatten och tomatsås, sedan buljongtärning och rosmarinkvisten. Låt koka på medelvärme i cirka 1 timme. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Tag ur rosmarinen ur köttgrytan och vänd ner tapenaden. Smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.