Ugnsbakad torskrygg

Recept: Nichlas Fransén

4 PORTIONER

  • 600-700 g torskrygg
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g smör
  • 80 g laxrom

 

Sätt på ugnen på 150 grader.

Smörj in en ugnsform med olivoljan och lägg därefter i fisken. Salta och peppra. Låt fisken stå i ugnen tills innertemperaturen är 48-52 grader (ca 10-12 min. Använd gärna termometer).

Värm smöret i en kastrull tills det tystnar. Strax efter börjar det bli lite gyllene i botten och lukta nötigt, då tar du bort kastrullen från plattan. Häll över smöret i en liten skål, men lämna bottensatsen i kastrullen.

Lägg upp på tallriken och ringla över brynt smör, samt toppa med laxrom. Servera med säsongens primörer – till exempel rödbetor, morötter, sockerärtor eller vad som faller dig i smaken!

 

I GLASET

 

FM Riesling QbA Forster Mariengarten . Vitt, halvtorrt vin från Tyskland, Pfalz. Ungt, smakrikt med aromatisk ton och fin balans. Frisk doft och smak med inslag av mandel, citrus och gröna äpplen. Nummer 5844, pris 89 kronor. Beställ HÄR!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahurangi Sauvignon Blanc Kahurangi Estate 2018. Torrt, vitt vin från Nya Zeeland, Nelson. Friskt kryddig smak med krispig syrlighet, god balans med ton av gröna krusbär. Nummer 75026, pris 149 kronor. Beställ HÄR!