ES

EGO Vinum Aguja Ancestral Rosado Pét-Nat

Skaldjur
Skaldjur
Apértif
Apértif
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck

Pet nat är en förkortning av det franska uttrycket pétillant naturel – ”naturligt pärlande”. Just det här vinet börjar jäsa i amfora – lerkrus som låter vinet ”andas”. Slutjäsningen sker i försluten flaska och vinet blir därför naturligt kolsyrat. Druvorna i EGO Vinum Aguja Ancestral Rosado Pet-Nat kommer från den egna gården ”El Conuco”. Ekologiskt odlade med guidning av månkalendern. Eftersom vinet är ofiltrerat – endast silat – finns det en naturlig jästfällning i flaskan. Den ser grumlig ut, men är helt ofarlig. Låt fällningen sjunka till botten på flaskan innan du varsamt häller upp vinet.

Om leverantören

Dionisos – La Bodega de las Estrellas
En liten familjevingård belägen i Valdepeñas (Ciudad Real, Spanien), som gör allt sitt vin i hundraåriga leramforor. Amforor är speciella lerkrus som låter vinet "andas". Odlingen är ekologisk med guidning av månkalendern och med minsta möjliga påverkan på vinet. Vingårdarna på "El Curro" ligger på ca 680 meters höjd. Område har kontinentalt medelhavsklimat med låg nederbörd, vilket gynnar en hälsosam vingård utan svampsjukdomar. Dagar är soliga och nätterna kalla. Bland de druvsorter som odlas finns Airén och Tempranillo (här kallad Cencibel).

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 1
Sötma
Fyllighet: 8
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Systembolags nr: 90594
Produkt: Rosévin
Torrt
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Volym
Förpackning: Flaska
Förslutning: Kapsyl
Ekologiskt: Ja
Volym: 750
Årgång: 2022
Producent: Dionisos - La Bodega de las Estrellas
Land: Spanien
Område: Castilla-La Mancha
Distrikt: DO Valdepeñas
Syra: 4,8 g/l
Restsocker: 1,5 g/l
Alkoholhalt: 12,5 vol%
Dricktemperatur: 6-7 °C
Druva: Tempranillo (100%)
Färg: Pärlrosa
Doft: Frisk och blommig med toner av röda smultron
Smak: Mjuk och söt med friskhet och elegans
Jordmån: Kalkhaltiga lerjordar
Framställning: Vinet börjar jäsa i amfora, med den egna jästen och vid mycket låg temperatur - aldrig över 21°C. Tappning på flaska innan vinet har jäst helt klart. I den förslutna flaskan slutförs så jäsningen och vinet blir naturlig bubblande. Metoden kallas ancestral. Endast filtrerat genom sil. Utan tillsatser eller sulfiter.
Passar bra till: Framförallt till skaldjur.
Systembolaget: 179.00 SEK