Albarone Marco Bonfante |
Fläskkött Nötkött Lammkött Viltdjur Fågel, småvilt Ostar |
Marco Bonfante är en ung, idérik vinkreatör med rötterna i en mycket gammal vinfamilj. Han har nu startat sin egen vinfirma, Marco Bonfante S.r.l. med säte i byn Nizza Monferrato belägen i hjärtat av Piemontedistriktet i norra Italien. På de 11 hektar sora vinodlingarna växer samtliga stora druvor i detta distrikt – Nebbiolo, Barbera, Dolcetto men även Cabernet Sauvignon, Chardonnay samt Albarossa. Rotstockarna är mycket gamla och detta samt med ett mycket litet skördeuttag ger god kvalitét på slutprodukten. Albarossa är en korsning mellan Nebbiolo och Barbera. Appassimentometod.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 71082 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Kryddigt & Mustigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2015 |
Producent: | Marco Bonfante S.r.l. |
Land: | Italien |
Område: | Piemonte |
Distrikt: | Nizza Monferrato |
Syra: | 6,1 g/l |
Restsocker: | 1,2 g/l |
Alkoholhalt: | 15,5 vol% |
Hållbarhet: | Minst 25 år |
Dricktemperatur: | 16 - 18° °C |
Druva: | Albarossa (100%) |
Färg: | Rubinröd |
Doft: | Kraftig och harmonisk med inslag av körsbär och mörka bär |
Smak: | Rikhaltig med avrundade tanniner och lång eftersmak |
Jordmån: | Sand- och kalkblandad lera |
Framställning: | Mycket noggrann selektering av druvorna som sedan får jäsa under temperaturkontroll vid 28 - 30 grader i 10-12 dagar. Därefter har vinet lagrats 20 månader på franska barric samt 500 liters ekfat innan tappning, därefter ytterligare 12 månader på flaska. |
Passar bra till: | Stekta och grillade kötträtter av nöt och vilt, smakrika hårdostar, kraftiga pastarätter. |
Systembolaget: | 399.00 SEK |