Amarone della Valpolicella Classico ”I Scriani” |
Fläskkött Nötkött Lammkött Viltdjur Fågel, småvilt Ostar |
Firma Scriani, med fantastiska vingårdslägen i områdena Mandolari, Bosco samt La Costa i Venetodistriktet, har under lång tid som liten familjefirma producerat högklassiga viner som framförallt avnjutits på den inhemska marknaden. All skörd är utförd per hand under de första 10 dagarna av oktobermånad. Druvorna har växt på en altitud av 200 – 350 meter över havet och på vingårdslägen som är extremt solutsatta. Innan du njuter av vinet, glöm inte att lufta det i en karaff!
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 73769 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Kryddigt & Mustigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2018 |
Producent: | Az. Agr. "Scriani" Cantina "I Scriani" |
Land: | Italien |
Område: | Veneto |
Distrikt: | Valpolicella |
Syra: | 5,78 g/l |
Restsocker: | 5,1 g/l |
Alkoholhalt: | 16 vol% |
Hållbarhet: | Minst 20 år |
Dricktemperatur: | 18 - 20° °C |
Druva: | Corvina (60%), Corvinone (25%), Rondinella (15%) |
Färg: | Mörkt röd |
Doft: | Stor med inslag av fat, röda bär, körsbärsmarmelad mm. |
Smak: | Utvecklad kryddig smak med inslag av fat,lakrits och bitter mandel. |
Jordmån: | Sand- och grusblandad lera |
Framställning: | Först lufttorkas druvorna i 90 - 110 dagar, sedan krossas de och läggs i 50 hl ekfat och jäses under 30-40 dagar vid 22°-28° (utan tillsatt jäst). Lagras först på 350 L ekfat under 16-18 månader, sedan på 26 hl ekfat i 10 månader och sist på flaska i 6 månader. |
Passar bra till: | Grillade och stekta kötträtter, lagrad hårdost, "matiga" sallader och kryddade pastarätter |
Systembolaget: | 439.00 SEK |