Barbera D’Alba Superiore Ciabot della Luna Magnum |
Fläskkött Nötkött Lammkött Viltdjur |
I den lilla vinbyn La Morra, sydväst om huvudorten Alba i området Piemonte, hittar du Agriviticola Gianni Voerzio. Den lilla familjefirman driver här sedan århundraden en vingård med några av de allra bästa lägena i hela området. Förutom Barbera framställs viner av de blå druvsorterna Nebbiolo (flera olika kloner), Dolchetto samt Fresia. Moscato Bianco och Arneis representerar de gröna druvorna. Voerzio producerar även mycket bra Grappa. Voerzios viner har sin kundkrets över hela världen. Etiketterna framställs i samarbete med konstnären Gianni Gallo.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 54783 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Fruktigt & Smakrikt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Flaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 1 500 |
Årgång: | 2020 |
Producent: | Voerzio Martini |
Land: | Italien |
Område: | Piemonte |
Syra: | 7,52 g/l |
Restsocker: | 2,3 g/l |
Alkoholhalt: | 14 vol% |
Hållbarhet: | Minst 8 år |
Dricktemperatur: | 18 °C |
Druva: | Barbera (100%) |
Färg: | Intensiv rubinröd färg med lila nyanser |
Doft: | Riklig med överflöd av röda frukter, inslag av kryddor och bär. |
Smak: | Rika söta frukttoner, balanserad med vanilj och granatäpple avslut |
Jordmån: | Kalkblandad lera med inslag av tuff |
Framställning: | Handplockade, utvalda druvor jäses med skalkontakt under15 dagar vid 25-28° temperatur. Därefter lagras vinet på ekfat samt ståltank för mognad, tiden varierar beroende på årgång och temperatur men normalt är c:a 10 månader och därefter ytterligare 3 månader på flaska. |
Systembolaget: | 499.00 SEK |