Bricco Bonfante DOCG Riserva |
Fläskkött Nötkött Lammkött Viltdjur Fågel, småvilt |
I Piemonte representerar ordet ”Bricco” den högsta delen av kullen, den bäst exponerade. Bricco Bonfante tillhör Bonfante-familjen sedan 8 generationer. På denna kulle valdes det ut en och en halv hektar vingård som är sydutsatt. En grundlig gallring av vingården gynnar både mognaden av druvorna och koncentrationen av extrakten. Den långa förfiningen i ekfat och i flaskan mjukar upp Barberas karga karaktär och det ger detta vin en utmärkt harmoni. Bricco Bonfante är ett långlivat vin, om det förvaras vid konstant temperatur (10-12° C) kan det drickas även efter 20-25 år.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 51132 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Kryddigt & Mustigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Halvflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2015 |
Producent: | Marco Bonfante S.r.l. |
Land: | Italien |
Område: | Piemonte |
Distrikt: | Nizza Monferrato |
Syra: | 5,32 g/l |
Restsocker: | 2 g/l |
Alkoholhalt: | 15,5 vol% |
Dricktemperatur: | 16-18 °C |
Druva: | Barbera (100%) |
Färg: | Intensiv purpur röd med violetta reflektioner |
Doft: | Mogna aromer av körsbär, plommon och ett lätt fatinslag. |
Smak: | Hög fruktkoncentration, ihållande med en sötma som långsamt bleknar |
Jordmån: | Jorden är rik på kalkhaltig lermarmel |
Framställning: | De selekterade druvorna mjukpressas, därefter placeras muasten i temperaturkontrollerade ståltankar för kallmerceration i 36/40 timmar. Detta gynnar maximal utvinning av frukt- aromer, färg & struktur. Sedan åldras viner i 20 månader, de första 10 i nya franska ek- barriques & resten i 25 hl franska ekfat. Därefter ytterligare 12 månader i flaska. |
Passar bra till: | Kraftiga rätter av nötkött, vilt, grytor - gärna smaksatta med tryffel! |
Systembolaget: | 399.00 SEK |