Carpané IGT Corvina Veronese ”I Scriani” |
Fläskkött Nötkött Lammkött Viltdjur Fågel, småvilt Ostar |
Firma Scriani, med fantastiska vingårdslägen i områdena Mandolari samt Bosco i Venetodistriktet, har under lång tid som liten familjefirma producerat högklassiga viner som framförallt avnjutits på den inhemska marknaden. All skörd är utförd per hand under andra halvan av September. Druvorna har växt på en altitud av mellan 250 och 400 meter över havet och på vingårdslägen som är extremt solutsatta. Innan du njuter av vinet, lufta det gärna i en karaff i 2 timmar.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Choklad- och kastanjekaka
Lingonglaserad högrev
Mustig älggryta med paprika, rönnbär och krispiga rotfrukter
Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 71022 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Kryddigt & Mustigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2017 |
Producent: | Az. Agr. "Scriani" |
Land: | Italien |
Område: | Veneto |
Distrikt: | Valpolicella |
Syra: | 5,4 g/l |
Restsocker: | 4,15 g/l |
Alkoholhalt: | 14,5 vol% |
Hållbarhet: | Minst 15 år |
Dricktemperatur: | 18 - 20 °C |
Druva: | Corvina (100%) |
Färg: | Mörkt röd |
Doft: | Stor doft med inslag av blommor och mörka bär |
Smak: | Lång och djup med inslag av gräs, örter och mandel |
Jordmån: | Sand- och grusblandad lera |
Framställning: | Druvorna får torka under ca 1 månad och jäses därefter i temperaturkontroll i 50 hl stora ekfat under ca 25 dagar. Lagrat i Barrique i 12 månader sen stora ekfat i 12 månader samt 6 månader på flaska innan försäljning. |
Passar bra till: | Grillade och stekta kötträtter, lagrad hårdost, "matiga" sallader och kryddade pastarätter |
Systembolaget: | 269.00 SEK |