Chateau Dalem |
Fläskkött Nötkött Lammkött Fågel, småvilt Asiatiskt |
Fylligt rödvin från appelationen Fronsac i
Bordeaux. James Suckling: 94 poäng, Beck: 93 poäng, Leve:92-94 poäng, Wine Advocate: 91-93 poäng, Neal Martin: 93 poäng, Decanter: 92 poäng. Château Dalem är en vacker 1700-talsegendom omgiven av vinodlingar som planterades år 1610. Michel Rullier köpte Château Dalem år 1955 och hans dotter Brigitte Rullier tog över år 2002. Sedan 2018 drivs verksamheten av Brigittes son Charles Pouvreau. Eric Boissenot är konsulterande oenolog.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 92140 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Stramt & Nyanserat |
Sortiment: | Tillfälligt Sortiment Exklusiv |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2020 |
Producent: | Négociant i Bordeaux |
Land: | Frankrike |
Område: | Bordeaux |
Syra: | 3,39 g/l |
Restsocker: | 1,5 g/l |
Alkoholhalt: | 14,5 vol% |
Hållbarhet: | Minst till 2045. |
Dricktemperatur: | 16 °C |
Druva: | Merlot (90%), Cabernet Franc (10%) |
Färg: | Mörkt lila |
Doft: | Rikt fruktig, björnbär, mörk choklad och kryddor |
Smak: | Mjuka tanniner, mogen, elegant. Mörka bär, inslag av plommon och kryddor |
Jordmån: | 80% lerig kalksten, 20% Molasses du Fronsadais |
Framställning: | Temperaturkontrollerad fermentering i kar av rostfritt stål eller betong. Malolaktisk jäsning: 50% på nya franska ekfat, 50% på rostfritt stål och betong. |
Passar bra till: | Kötträtter av kalv, lamm, fläsk, anka. Grillat och asiatiskt. Tonfisk. |
Systembolaget: | 331.00 SEK |