FR

Château Maucaillou

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Ostar
Ostar

Historien om Château Maucaillou tog sin början på 1800-talet, då vinhandlarfamiljen Petit-Laroche slog sig ned på en plats som kallades Maucaillou. När J. Petit-Laroche gifte sig år1875 erbjöd han sin blivande hustru en vacker egendom i bröllopspresent – det nuvarande slottet! Samtidigt lät J. Petit-Laroche anlägga ny vingård på 1,5 hektar i lägena Maucaillou och Caubet. Vingården fick namnet Château Maucaillou. År 1929 köptes slottet av familjen Dourthe och sedan dess leds vinproduktionen oenologen Philippe Dourthe. Just det här vinet kommer från Moulis – den äldsta vingården i Mèdoc. Skördeuttaget är
55 hl/ha för hela produktionen (57 hl/ha för Merlot, 53 hl/ha för Cabernet Sauvignon, 56 hl/ha för Merlot samt 56 hl/ha för Petit Verdot). Merlotdruvorna skördades mellan 7 och 18 oktober, Petit Verdot mellan 21 och 22 oktober och Cabernet Sauvignon mellan 17 och 27 oktober. 91 poäng av James Suckling och 92 poäng av Decanter.

Om leverantören

Négociant i Bordeaux
En så kallad négociant är ett begrepp som förekommer ofta i samband med franska viner. I Bordeaux har företeelsen en lång tradition. En négociant hjälper de franska vinslotten med marknadsföring och försäljning. En del négocianter köper också upp druvor och blandar till sitt eget vin, som sedan säljs under ett visst märke. Somliga äger till och med egna slott.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 10
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Strävhet: 9
Strävhet
Systembolags nr: 93442
Produkt: Rött vin
Fylligt, Stramt & Nyanserat
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Exklusiv
Sista försälj. dag: 2022-11-23
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2016
Producent: Négociant i Bordeaux
Château Maucaillou
Land: Frankrike
Område: Bordeaux
Distrikt: AOP inom Médoc
Syra: 3,32 g/l
Restsocker: 0,1 g/l
Alkoholhalt: 13,5 vol%
Hållbarhet: 10 år
Dricktemperatur: 16-18 °C
Druva: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (37%), Petit Verdot (3%)
Färg: Granatröd med violetta reflektioner.
Doft: Intensiv doft av svartvinbär, katrinplommon och lakrits.
Smak: Rik,fruktig smak med blommiga toner. Livlig struktur, försiktiga tanniner.
Jordmån: Grus (Guntz Gravels) och lerig kalksten.
Framställning: Vinifiering med hänsyn till druvsort och skördekvalitet. 20% handplockade druvor och 80% maskinskördade - med selektering i vinkällaren. Klassisk vinifiering. Fatlagring på 40% nya och 60% gamla ekfat (40% av faten har använts för tidigare lagring av ett vin och 20% för lagring av två) under 14 månader.
Passar bra till: Kötträtter av fläsk, nöt, lamm och vilt. Vissa ostar.
Systembolaget: 369.00 SEK