Edgar Schild Reserve Grenache |
Fläskkött Nötkött Lammkött Ostar |
Edgar Schild, åttonde barnet till Ben och Alma Schild, tog över denna lilla vingård 1956 vid 16 års ålder. Denna hanplockade Grenache från de älsta vinstockarna högt uppe på de östra kullarna i Barossa Valley i familjen Schilds ägo repressenterar den absoluta toppen av dearas Grenache viner.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 53679 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Fruktigt & Smakrikt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Skruvkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2017 |
Producent: | Schild Estate |
Land: | Australien |
Område: | South Australia |
Distrikt: | Barossa Valley |
Syra: | 3,65 g/l |
Restsocker: | 1,1 g/l |
Alkoholhalt: | 14,5 vol% |
Hållbarhet: | Minst 10 år |
Dricktemperatur: | 17 °C |
Druva: | Grenache (100%) |
Färg: | Klar, ljust rubinröd |
Doft: | Primära dofter av tranbär och röda vinbärsfrukter m inslag av höstlöv |
Smak: | Smaker av körsbär och hallon som omger en mineralkalkig kärna. |
Jordmån: | Mörkbrun sandlera |
Framställning: | Handskörd & krossas sedan i antingen traditionella öppna jäskar eller stora ekkärl. Vinet genomgår kall förjäsning där vinet antingen pumpas över skalen eller skalen trycks ner för hand, allt för att få optimal färg och behålla komplexa fruktsmaker.Ytterligare maceration efter jäsningen sker innan vinet läggs på en mix av nya & gamla fat mellan 12-14 månader. |
Passar bra till: | Kötträtter innehållande fläsk- och nötkött, pastarätter, lagrade hårdostar samt på egen hand. |
Systembolaget: | 361.00 SEK |