First Edition Cabernet Sauvignon Valle Secreto |
Nötkött Lammkött Viltdjur Fågel, småvilt |
Druvorna har genom de varma dagarna och kalla nätterna fått en fin mognad med bra syra och uppvisar även en fin känsla för det som kallas ”terroir”, dvs hur doft och smak ger uttryck för det mikroklimat och den jordmån som finns på växtplatsen. First Edition är det första vinet som man buteljerade, en hyllning till den perfekta balansen mellan druva, ek och syra.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Ryggbiff med smashad potatis och pepparsås
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 2278 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Stramt & Nyanserat |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2020 |
Producent: | Vina y Cava Valle Secreto S.A. |
Land: | Chile |
Område: | Centrala zonen |
Distrikt: | Rapel Valley, Cachapoal |
Syra: | 3,66 g/l |
Restsocker: | 2,25 g/l |
Alkoholhalt: | 14,5 vol% |
Hållbarhet: | Minst 5 år |
Dricktemperatur: | 16-18 °C |
Druva: | Cabernet Sauvignon (100%) |
Färg: | Tät, mörk, blålila |
Doft: | Mkt fruktig,nyanserad m fatkaraktär.inslag av örter,blåbär,choklad,peppar |
Smak: | Fruktig,nyanserad m inslag av örter,blåbär,ceder,choklad,hallon,peppar |
Jordmån: | Alluvial jord |
Framställning: | Traditionell framställning med temperaturkontrollerad jäsning runt 22° Lagrad12 månader på ekfat innan buteljering samt därefter 12 månader på flaska. |
Passar bra till: | Kötträtter av lamm, nöt, vilt och vildsvin. Lagrade hårdostar samt charkuterier. |
Systembolaget: | 211.00 SEK |