NZ

Kahurangi Pinot Noir

Fläskkött
Fläskkött
Fisk
Fisk
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Ostar
Ostar
Bufférätter
Bufférätter

Vinhistorien på Nya Zeeland sträcker sig ungefär 200 år tillbaka i tiden, då engelsmannen James Busby tog med sig vinstockar till ön. År 1868 startade de första odlingarna för kommersiellt bruk. Sedan dess har utvecklingen gått fort och under de senaste 40 åren har landet stigit till nya höjder på vinhimlen. Klimatet på Nya Zeeland, svalt med många soltimmar, har visat sig vara mycket fördelaktigt för den svårodlade Pinot Noir. Vinerna blir friska, fräscha och fruktiga. Kahurangi, producenten bakom detta vin, är en relativt liten firma som koncentrerar sig på kvalitetsviner. Förutom den blå Pinot Noir är de gröna Sauvignon Blanc, Chardonnay och Riesling viktiga druvsorter.

Om leverantören

Kahurangi Estate
Kahurangi Estate är en privatägd vingård, dedikerad att producera handgjorda kvalitetsviner på ett hållbart sätt. Gården ligger i den historiska byn Upper Moutere 33 kilometer från staden Nelson på Nya Zeeland. Områdets lerjord, som har inslag av grus, är känd för att producera fylliga viner med textur. Kahurangi fokuserar på odling av armoatiska druvor anpassade för Nelsons svala, maritima klimat. Själva vingården anlades år 1973 och ägs idag av en grupp kollegor som även arbetar på företaget.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 5
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Strävhet: 5
Strävhet
Systembolags nr: 70414
Produkt: Rött vin
Medelfylligt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Skruvkork
Volym: 750
Årgång: 2017
Producent: Kahurangi Estate
Land: Nya Zeeland
Område: South Island
Distrikt: Nelson
Syra: 5 g/l
Restsocker: 0,19 g/l
Alkoholhalt: 13,5 vol%
Hållbarhet: minst 10 år
Dricktemperatur: 16-18 °C
Druva: Pinot Noir (100%)
Färg: Körsbärsröd med ljusare inslag
Doft: En bukett av röda körsbär, kryddor med lätt rökigt avslut
Smak: Fruktig med söt plommon och ett lätt jordigt avslut.
Jordmån: Sandblandad lera med moräninslag
Framställning: Hanplockade och noga selekterade druvor jäses i 4 ton stora jäsningsfat med daglig omrörning av skalen. Därefter lagring i 225 lietrs ekfat under 10 månader för rätt mognad.
Passar bra till: Stekta fiskar, lättare steka och grillade kyckling & kötträtter, sallader, mildare ostar och som sällskapsvin.
Systembolaget: 199.00 SEK