Leconfield Coonawarra Cabernet Franc |
Nötkött Lammkött Viltdjur Fågel, småvilt Ostar |
Cabernet Franc är en vanlig druva i Bordeaux, Franrike. Med inspiration från Loire – där det skapas fantastiska endruveviner av Cabernet Franc – producerar Coonawarra, med sitt svala klimat, mediumfylliga och eleganta viner av Cabernet Franc. Skördeåret 2021 bjöd på enastående förhållanden och druvor av fantastisk kvalitet och kvantitet kunde skördas. Den torra sommaren gav relativt små druvor med tjockt skal som kunde skördas vid optimal mognadsgrad!
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 93992 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Stramt & Nyanserat |
Sortiment: | Tillfälligt Sortiment Exklusiv |
Sista försälj. dag: | 2024-04-30 |
Förpackning: | Flaska |
Förslutning: | Skruvkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2021 |
Producent: | Leconfield Wines Pty Ltd |
Land: | Australien |
Område: | South Australia |
Distrikt: | Conawarra |
Syra: | 6,6 g/l |
Restsocker: | 0,03 g/l |
Alkoholhalt: | 14,5 vol% |
Dricktemperatur: | 18-22 °C |
Druva: | Cabernet Franc (100%) |
Färg: | Mellanröd |
Doft: | Jordig komplexitet med inslag av torkad salvia. Ek och fruktighet. |
Smak: | Rund, lång, strukturerad, ihållande, elegant, silkeslen, krämig |
Jordmån: | Terra rossa över kalksten |
Framställning: | Single batch, single vineyard. Skörd 5 april. Druvorna jästes som "single batch" med förlängd skalmaceration. Efter pressning och malolaktisk jäsning fick vinet mogna på redan använda franska och amerikanska ekfat (hogsheads, 1-6 år gamla) i 15 månader. Vinet rackades flera gånger. Buteljering i juli 2020. |
Passar bra till: | Kötträtter av nöt, vilt, lamm, småvilt samt till lagrade hårdostar. |
Systembolaget: | 171.00 SEK |