N Nero d’Avola Organic |
Fläskkött Nötkött Lammkött Ostar |
Den värmedyrkande druvan Nero d’Avola är Siciliens stolthet och den mest odlade druvsorten på ön. Förr änvändes Nero’d Avola framför allt i blandningar, för att ge färg åt blekare viner. På senare år har druvan uppmärksammats för sin potential att ge fylliga, mörka rödviner och du hittar idag flera endruveviner av Nero d’Avola. Det här vinet, från producenten Assuli Baglio, visar verkligen Nero d’Avoladruvans djärva och fruktiga charm. Ekologiskt och väl värt sitt pris!
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 59411 |
Produkt: | Rött vin Medelfylligt, Kryddigt & Mustigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Ekologiskt: | Ja |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2020 |
Producent: | ASSULI Baglio |
Land: | Italien |
Område: | Sicilien |
Distrikt: | DOC |
Syra: | 5,74 g/l |
Restsocker: | 5,4 g/l |
Alkoholhalt: | 13,5 vol% |
Dricktemperatur: | 16-18 °C |
Druva: | Nero d'Avola (100%) |
Färg: | Intensivt rubinröd med lila nyanser |
Doft: | Intensiv av röd frukt och delikata lakritstoner |
Smak: | Rund, mjuk, välbalanserad. |
Jordmån: | God mineralhalt, rik på skal och småsten |
Framställning: | Druvorna pressas mjukt mellan 10 och 15 dagar. Traditionell pumpning. Jäsning under temeraturkontroll vid 26° C. Efter malolaktiskt jäsning lagras vinet 3-4 månader i rostfria ståltankar. Därefter 3-4 månader i flaska. |
Passar bra till: | Stekta och grillade kötträtter av fläsk, nöt och lamm. Lagrade hårdostar. |
Systembolaget: | 129.00 SEK |