Petit Enira |
Fläskkött Nötkött Lammkött Fågel, småvilt Ostar |
Ett rött vin från Bulgarien som produceras på samma sätt som klassiska Bordeauxer – och med samma druvor. Årgång 2016 belönades med följande poäng/priser: Wine Advocate 88, Jancis Robinson 15, Gold medal Sakura Japan Women’s Wine Awards.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 71308 |
Produkt: | Rött vin Medelfylligt, Kryddigt & Mustigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Lanseringsdag: | 2024-04-10 |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2019 |
Producent: | Bessa Valley Winery |
Land: | Bulgarien |
Område: | Thracian lowland |
Syra: | 5 g/l |
Restsocker: | 3,1 g/l |
Alkoholhalt: | 14,5 vol% |
Dricktemperatur: | 16 °C |
Druva: | Merlot (58%), Syrah (36%), Petit Verdot (4%), Cabernet Sauvignon (2%) |
Färg: | Djupt rubinröd |
Doft: | Fruktig med toner av körsbär, vilda bär och vanilj |
Smak: | Balanserad med mjuka tanniner. Komplex, lång eftersmak med mogen frukt. |
Jordmån: | Lera och kalksten |
Framställning: | Druvorna skördas för hand och kvalitetkontrolleras i vingården. Kall maceration vid 10-12 grader celcius i 3-5 dagar. Alkoholjäsning 5-10 dagar vid 24-26 grader celcius. Varm maceration 7-10 vid 28-30 grader celcius. Malolaktisk jäsning i tank. Lagrning på franska ekfat: 30% tvååriga och 70% treåriga i 12 månader. |
Passar bra till: | Gulasch, kötträtter, lagrade hårdostar. |
Systembolaget: | 179.00 SEK |