![]() Solo Red Organic |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Det röda Solo Red Organic var det första vinet som producenten Aranleon själva tog fram i sitt vineri år 2003. En ekologisk blend av druvorna Bobal (80%) och Syrah (20%). Veganvänligt! Aranleon har omrking 120 ha vinodlingsmark med tre vingårdar; Los Rincones, Finca Casa la Viña samt Finca El Churro. Druvorna till detta vin kommer från samtliga tre. Etiektten på Solo Red Organic pryds av en snigel. Denna har kommit att bli vineriets symbol och hyllning tillhur man tar tar sig an sina vinprojekt – med stort tålamod jobar man sig sakta men säkert framåt! Vinet fick 87 poäng av Decanter år 2021.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.



Systembolags nr: | 51682 |
Produkt: | Rött vin Medelfylligt, Fruktigt & Smakrikt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Ekologiskt: | Ja |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2019 |
Producent: | Bodega Aranleon |
Land: | Spanien |
Område: | Valencia |
Distrikt: | Utiel-Requena |
Syra: | 4,95 g/l |
Restsocker: | 2 g/l |
Alkoholhalt: | 14 vol% |
Dricktemperatur: | 16-18 °C |
Druva: | Bobal (80%), Syrah (20%) |
Färg: | Rubin röd |
Doft: | Mogna bär, medelhavstoner såsom lavendel, mineral i bakgrunden |
Smak: | Röda och svarta bär, inslag av fikon och ek med en fräsch mineralton |
Jordmån: | Kalkhaltig lerjord |
Framställning: | Druvsorterna (handplockade) vinifieras var för sig i betontankar med temperaturkontroll i 2 veckor. Den malolaktiska jäsningen sker i Ungerska och Franska ekfat. Därefter lagras vinet på samma fattyper i 6 månader. |
Passar bra till: | Rätter av stekt eller grillat kött, grytor samt mogna hårdostar. |
Systembolaget: | 169.00 SEK |