ES

Solo Red Organic

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck

Det röda Solo Red Organic var det första vinet som producenten Aranleon själva tog fram i sitt vineri år 2003. En ekologisk blend av druvorna Bobal (80%) och Syrah (20%). Veganvänligt! Aranleon har omrking 120 ha vinodlingsmark med tre vingårdar; Los Rincones, Finca Casa la Viña samt Finca El Churro. Druvorna till detta vin kommer från samtliga tre. Etiektten på Solo Red Organic pryds av en snigel. Denna har kommit att bli vineriets symbol och hyllning tillhur man tar tar sig an sina vinprojekt – med stort tålamod jobar man sig sakta men säkert framåt! Vinet fick 87 poäng av Decanter år 2021.

Om leverantören

Bodega Aranleon
Producenten Aranleón hör hemma i den lilla byn Los Marcos. Ungefär 100 kilometer öster om dem ligger Medelhavet. År 2000 köpte Aranleón ett gammalt vineri från 1927, för att kunna producera eget vin av druvor från deras ekologiska vingårdar. Första årgången blev 2003. Idag har Aranleón cirka 120 ha ekologisk odlingsmark fördelad på tre vingårdar; Casa la Viña (Tempranillo, Bobal och Macabeo), El Churro (Cabernet Franc, Bobal och Tempranillo) samt Los Rincones (Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Chardonnay och Sauvignon Blanc).

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 8
Fyllighet
Fruktsyra: 5
Fruktsyra
Strävhet: 4
Strävhet
Systembolags nr: 51682
Produkt: Rött vin
Medelfylligt, Fruktigt & Smakrikt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Ekologiskt: Ja
Volym: 750
Årgång: 2019
Producent: Bodega Aranleon
Land: Spanien
Område: Valencia
Distrikt: Utiel-Requena
Syra: 4,95 g/l
Restsocker: 2 g/l
Alkoholhalt: 14 vol%
Dricktemperatur: 16-18 °C
Druva: Bobal (80%), Syrah (20%)
Färg: Rubin röd
Doft: Mogna bär, medelhavstoner såsom lavendel, mineral i bakgrunden
Smak: Röda och svarta bär, inslag av fikon och ek med en fräsch mineralton
Jordmån: Kalkhaltig lerjord
Framställning: Druvsorterna (handplockade) vinifieras var för sig i betontankar med temperaturkontroll i 2 veckor. Den malolaktiska jäsningen sker i Ungerska och Franska ekfat. Därefter lagras vinet på samma fattyper i 6 månader.
Passar bra till: Rätter av stekt eller grillat kött, grytor samt mogna hårdostar.
Systembolaget: 167.00 SEK