Valpolicella DOC Classico Superiore Wooden Case 6 flaskor |
Fläskkött Nötkött Lammkött Fågel, småvilt Sällskapsdryck Ostar Bufférätter |
Firma Scriani, med fantastiska vingårdslägen i områdena Mandolari samt Bosco i Venetodistriktet, har under lång tid som liten familjefirma producerat högklassiga viner som framförallt avnjutits på den inhemska marknaden. All skörd är utförd för hand under mitten av september. Druvorna har växt på en altitud av mellan 250 och 400 meter över havet och på vingårdslägen som är extremt solutsatta.Innan du njuter av vinet, glöm inte att lufta det i en karaff.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 78759 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Mjukt & Bärigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Låda med 6 flaskor av samma sort |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2018 |
Producent: | Az. Agr. "Scriani" |
Land: | Italien |
Område: | Veneto |
Distrikt: | Valpolicella |
Syra: | 5,63 g/l |
Restsocker: | 5,3 g/l |
Alkoholhalt: | 13,5 vol% |
Hållbarhet: | Minst 7 år |
Dricktemperatur: | 18 - 20 °C |
Druva: | Corvina (60%), Corvinone (20%), Rondinella (10%), Croatina (7%), Oseleta (3%) |
Färg: | Mörkt röd |
Doft: | Finstämd med inslag av plommon, mörka bär och körsbär. |
Smak: | Fruktig med inslag av mörka bär och örter. |
Jordmån: | Sand- och grusblandad lera |
Framställning: | Handskördade noga selekterade druvor sorteras återigen efter skörden och får sedan jäsa med skalet på under 15 dagar vid 26 - 28 graders värme. Därefter förvaras vinet på stora fat av fransk ek (2600 liter), 6 år gamla, under 12 månader innan tappning sker. |
Passar bra till: | Grillade och stekta kötträtter av nöt, gris och lamm samt lagrad hårdost, "matiga" sallader och kryddade pastarätter. |
Systembolaget: | 1206.00 SEK |