Vito Arturo Rosso Toscana Fattoria le Fonti |
Fläskkött Nötkött Lammkött Viltdjur |
Vinet består av 100 % Sangiovese från vineriets äldsta odling i bästa söderläge. Man förfogar över 24 ha vinodling i det klassiska området Chianti Classico i Toscana och odlar enligt principerna för ekologisk odling. Idag drivs vineriet av 2:a generationens son Franca. Detta vin är en ”Supertuscany” i högsta klass!
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 54814 |
Produkt: | Rött vin Medelfylligt, Fruktigt & Smakrikt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Flaska |
Förslutning: | Plastkork/syntetkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2016 |
Producent: | Fattoria Le Fonti Poggibonsi s.r.l. |
Land: | Italien |
Område: | Toscana |
Distrikt: | Chianti |
Syra: | 5,5 g/l |
Alkoholhalt: | 14,5 vol% |
Hållbarhet: | minst 10 år |
Dricktemperatur: | 18 °C |
Druva: | Sangiovese (100%) |
Färg: | Djupt rubinröd |
Doft: | Intensiv, med kryddiga toner, fin och elegant |
Smak: | Rund, varm och ihållande med en fin tanninkonsistens |
Jordmån: | Fina sandiga lerjordar, väldränerade |
Framställning: | Traditionell vinifiering av utvalda druvor i 26-28° C med utvald jästkultur i c:a 15 dagar Efter den alkoholjäsningen utförs den malolaktiska jäsningen vilket ger vinet dess rundhet Därefter lagras vinet på franska ekfat i c:a 18 månader innan det tappas på flaska. |
Passar bra till: | Kraftiga kötträtter, grytor, charkuterier, vällagrade hårdostar. |
Systembolaget: | 359.00 SEK |