V Malcorta Singular Verdejo |
Fisk Skaldjur Apértif Bufférätter |
Det här vinet är gjort på Malcorta – en mycket ovanlig, nästan utdöd klon av druva Verdejo. Efter många års efterforskningar lyckades Javier Sanz få tillbaka denna ovanliga klon i produktion och tillverka V Malcorta Singular Verdejo!
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Laxwrap Scandinave
Råkorv timjan & tomat med tysk potatissallad och vitlökskål
Lättgrillad lax med avokado, mango & soja
Kyckling med kantareller och citrontimjan
Quesadillas med renstek, hjortron och kantareller
Kantarellsoppa med sherry
Rödbetssoppa med syrade äpplen och råinlagd morot
Pulled lax med syrad rödlök
Kräftbouillabaisse med rökt bogfläsk och dillaioli
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Het Paella med skaldjur och Chorizo
Fiskfilé med vintergrönsaker
Smulpaj med bär och pekannötter
Veganburgare med cashewmajjo och groddar
Kaffebrûlée med whiskykokta körsbär
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Röding i paket med musslor och fänkål
Flammkuchen med varmrökt lax
Ugnsbakad torskrygg
Vit sparris med skinka och hollandaisesås
Hummerfärserad rödtunga med palsternackspuré och champagnesås
Tapas och Malcorta
Sallad Niçoise
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Systembolags nr: | 70386 |
Produkt: | Vitt vin Torrt, Fylligt & Smakrikt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2017 |
Producent: | Bodegas Javier Sanz |
Land: | Spanien |
Område: | Castilla-y-Leon |
Distrikt: | Rueda |
Syra: | 5,28 g/l |
Restsocker: | 1,1 g/l |
Alkoholhalt: | 13 vol% |
Dricktemperatur: | 8-10 °C |
Druva: | Verdejo (100%) |
Färg: | Strågul |
Doft: | Rena och kraftfulla aromer av blommor, citrus och krämig stenfrukt. |
Smak: | Tydlig och uppfriskande syra med inslag av citrus. |
Framställning: | Handskördas vid perfekt mognad, Mycket långsam och försiktig vinifiering, inklusive kall maceration av skal därefter 24 timmars vila för att separera skal från musten. Kall (15°C) jäsning i rostfria tankar för att behålla fruktigheten. |
Passar bra till: | Grillad och rökt fisk, fiskgrytor och kalla soppor. |
Systembolaget: | 231.00 SEK |